Bitcoin kent veel controverses, waarbij sommige mensen suggereren dat het geen waardevast actief zal blijven. Anderen zijn er echter ook van overtuigd dat Bitcoin de munt van de toekomst is die het mondiale economische landschap zal veranderen en de verschuiving in de digitale economie zal vergemakkelijken. Sommigen zijn ook onzeker over de toekomst van Bitcoin, en wijzen op problemen met de regelgeving. Toch zijn er veel redenen waarom Bitcoin niet snel failliet zal gaan. Dit is waarom Bitcoin zal slagen.
Bitcoin is een gedecentraliseerde munteenheid.
Veel mensen beweren dat overheden de macht hebben om Bitcoin tegen te houden, en verwijzen daarbij naar de regelrechte verboden die sommige landen hebben uitgevaardigd. Dat is echter niet mogelijk omdat Bitcoin aan geen enkele overheids- of institutionele regelgeving onderworpen is. Bitcoin is een peer-to-peer netwerk dat gebruikers uit alle delen van de wereld met elkaar verbindt. Bitcoin kan onmogelijk worden tegengehouden omdat er geen centrale autoriteit is die de levering of het gebruik ervan kan reguleren.
In plaats daarvan behoudt Bitcoin het eigendom en de controle aan alleen de gebruikers op het netwerk toe te laten. De decentralisatie van Bitcoin maakt het onmogelijk voor een regering, instelling of individu om het te beïnvloeden of te controleren. Elke poging om Bitcoin te reguleren zou de prijzen alleen maar opdrijven, waardoor mensen het nog meer zouden willen gebruiken.
Cryptobeurzen zijn legaal in de meeste landen ter wereld
Overheden kunnen cryptobeurzen daadwerkelijk sluiten, wat het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies zou kunnen belemmeren. Het zou Bitcoin echter niet tegenhouden, omdat de bedrijven tegenwoordig in de meeste landen legaal zijn, en er dagelijks nieuwe bijkomen. Toonaangevende crypto-uitwisselingsplatforms bedrijven trekken buitenlandse investeringen aan, die van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling van veel wereldeconomie. Zij zijn ook belastingplichtig en dragen bij tot de inkomsten van hun respectieve regeringen. Het is dus niet waarschijnlijk dat regeringen ze helemaal zullen sluiten. In plaats daarvan zouden zij wetten kunnen initiëren om de cryptobeurzen te reguleren. Maar er zijn altijd manieren omgaan met Bitcoin-regelgeving uit deze landen om te gaan.
Groeiende populariteit
Bitcoin is momenteel een prominente en populaire cryptomunt met de grootste marktkapitalisatie. De populariteit is vooral toegenomen door de veerkrachtige campagnes van toonaangevende investeerders en sectoren. Verschillende multinationals hebben geïnvesteerd in Bitcoin om hun portefeuilles te diversifiëren en te beschermen tegen inflatie. Tal van financiële instellingen verwerken nu cryptobetalingen, waardoor bedrijven en particulieren geld kunnen verzenden en ontvangen in Bitcoin. Ook handelaars integreren steeds vaker Bitcoin in hun betaalsystemen, zodat klanten meer opties hebben bij het afrekenen.
Bitcoin raakt steeds meer verankerd in ons dagelijks leven, zodat het niet gemakkelijk zou zijn om het af te schaffen. Het toenemende gebruik ervan heeft het vertrouwen van het publiek in het gebruik van Bitcoin voor handel, investeringen en betalingen voor goederen en diensten wereldwijd een flinke boost gegeven. Dat bevordert de wereldwijde aanvaarding en groei ervan.
De onderliggende technologie van Bitcoin, blockchain, is een andere reden waarom het niet zal falen. Blockchain is een transformatieve technologie met verschillende toepassingen in de productie, het bankwezen, de verzekeringen, de gezondheidszorg, de vastgoedsector, de reissector en de detailhandel. Blockchain-technologie heeft de ontwikkeling van veel producten en diensten rond Bitcoin mogelijk gemaakt, waaronder mobiele apps. Dat stimuleert ook het vertrouwen van het publiek in Bitcoin, waardoor het populairder en waardevoller wordt.
Wegwerken van de tekortkomingen van de traditionele financiële systemen
Sommigen beweren dat Bitcoin het mondiale financiële systeem zou destabiliseren, maar dat is niet waar. Bitcoin is een nieuwe munteenheid met unieke kenmerken die veiligere, betrouwbare en goedkope grensoverschrijdende transacties mogelijk maken. Veel beleggers wenden zich snel tot crypto vanwege de verbeterde transparantie en veiligheid.
Met Bitcoin kunnen particulieren en bedrijven anoniem transacties doen, zonder enige inmenging van buitenaf. Bovendien vergemakkelijkt het ook relatief goedkopere internationale geldoverschrijvingen. Door deze eigenschappen lijkt Bitcoin een handigere en betrouwbaardere betaalmethode dan conventionele munteenheden. Die perceptie verhoogt de vraag naar Bitcoin, waardoor de koopkracht aanzienlijk toeneemt.
Al met al zijn er verschillende redenen waarom Bitcoin niet snel zal mislukken. In het bovenstaande artikel zijn enkele van de belangrijkste sterke punten en voordelen van Bitcoin besproken, waardoor het in de loop der tijd enorm aan populariteit en waarde heeft gewonnen.